גזענות?

חדשות כיפה הרב שי פירון 19/01/03 17:46 טז בשבט התשסג

שאלה

בס"ד

קראתי תשובה של "חברים מקשיבים"ף והם אומרים, שיבוא היום והגויים יתחננו לשרת את היהודים. ושואל הכותב, ירצו לשטוף את הכלים שלך, ותראה אתה הדמעה בעיניהם והתחינה. לא תתן להם? הרי זה לא אשמתך.

לי זה נראה עיוות של דברי תורה, כי, קודם כל, ידוע שיבוא יום וכל העמים ירצו להתקרב לה', אבל מי אמר שירצו לשרת אותנו, לשטוף לנו את הכלים כו'? המחשבה שהגויים צריכים לשרת אותנו נשמעת לי גזענית. הרי הרעין הוא, שכל בני האדם נבראו בצלם הקב"ה, ודבר שני, יש שאיפה שכולם יכירו בהקב"ה, אבל איך אפשר להצדיק שאיפה כזו, שהגויים ישרתו אותנו? הרי אנחנו לא מלכים ולא אלים. גם אנחנו ברואים של ה'. עבדיו. למה שמישהו ישפיל את עצמו לפנינו?

האמונה הזאת נראית לי, לצערי, כעיוות של האמונה היהודית השוויונית והמוסרית.

תשובה

שלומות,

לא ראיתי את תשובתם של חברים מקשיבים כך שאינני יכול להגיב. יחד עם זאת, למיטב ידיעתי הם מצטיינים בתשובות מעמיקות ויסודיות.

לגופו של ענין
אני חושב שעלינו להמנע ממחשבות כגון אלה והיה ביום ההוא נכון יהיה הר בית ה'
זו המציאות השלמה אליה יש לשאוף ולא למציאות חלקית. זה לא שייך ליחס לע,י אלה לנכונותם ומרכזיוםשל דברי תורה בעולם
"יכירו וידעו כל יושבי תבל כי לך תכרע כל ברך" זה העיקר וכל השאר טפל
צריך להזהר ממחשבות שגם אם יש בהן צד של אמת הן עלולות להשחיתאת רגישות המוסרית שלנו.

ביקר,

שי