גאולה

חדשות כיפה הרב שי פירון 14/10/02 21:19 ח בחשון התשסג

שאלה

שלום!

אני הכנתי פעולה על גאולה(הנושא של חודש ארגון..) ולא כל כך הבנתי משהו. האם הגאולה היא שכר שאנחנו נקבל ברגע שנהיה מספיק טובים או שזה מצב שאנחנו נגיע אליו אם נמשיך להתקדם?? כלומר: האם אנחנו מביאים את עצמנו לגאולה (ע"י הליכה בדרך התורה) או שה' נותן לנו גאולה כשכשר על מעשנו הטובים?

תשובה

ב"ה

שלומות

הגאולה, ע"פ תפיסתנו יכולה לבוא בשני מהלכים שונים. המהלך של בעיתה הוא מהלך אלוקי. שם, כתוצאה משיקוליפם אלוקיים הוא יכול להיות פתאומי, ניסי, בלתי ברור.

אבל, המהלך של "אחישנ" הוא מהלך שתלוי במידה רבה באיתערותא דלתתא, היינו בהתעוררות מלמטה. זוהי פעולה אנושית התלויה בתהליכים של התקדמות בכל תחומי החיים. ככל שמערכת החיים נשתבנה במציאות תהיה מוסרית ובעיקר ככל שהצפיה לגאולת העולם, העם והאדם תהיה גדולה יותר, כך גדל הסיכוי לגאולתם של ישראל.

לכן, יסוד הבחירה החופשית איננו רקר יסוד אישי אלה הוא מביא לידי ביטוי את השאיפה של האומה לבניינם של חיים טובים ומשמעותיים לנו ולכלל כולו.

ומכאן חשיבותה של ההתיישבות בארץ, של העליה אליה. מכאן החשיבות בזעקה למענם של שכבות חלשות ועניים וכו' וכו'.
כל אלה הם ביטוי לשאיפתנו לתקן עולם במלכות שדי.

בברכה,

שי