ברכת פיצה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 14/01/03 16:40 יא בשבט התשסג

שאלה

בס"ד ג' לסדר בשלח תשס"ג

כבוד הרב ברונר שליט"א שלום רב.

באכילת (משולש)פיצה דהיינו אין קובעים על הפיצה סעודה מה מברכים?

כאשר בצק הפיצה דק (טפל?)והעיקר הגבינה האם יוצאים בברכת שהכול?

בכבוד רב

דוב

תשובה

ב"ה י"ד שבט תשס"ג

לר' דוב שלום וברכה!

פיצה שאין קובעים עליה סעודה ברכתה בורא מיני מזונות בתחילה ומעין שלוש בסופה כפת הבאה בכיסנין, ניתן לעיין בטור ובשולחן ערוך אורח חיים סימן קס"ח.

אם בצק הפיצה דק והעיקר הגבינה יש לברך בורא מיני מזונות וכן על בלינצ'ס- חביתית, כיון שמדובר על דבר שבלילתו רכה שברכתו בורא מיני מזונות ואפילו אם קובעים סעודה עליו. הבצק במקרה זה אינו טפל אלא הוא חלק מהותי של מין המאפה רק שכמותו יותר קטנה מהגבינה, כך זה קיים גם לעיתים בכל פת הבאה בכיסנין.

אם מטרת הבצק היא רק להחזיק את מה שנמצא בתוכו, אז יהיה לו דין טפל וברכתו שהכל אבל זה לא קיים בפיצה.

בדיעבד בכל מקרה מי שבירך שהכל יצא ידי חובה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת