ברכת השכיבנו - דחוף

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 19/12/02 22:02 יד בטבת התשסג

שאלה

הרב צבי, שלום רב,

אשמח לקבל תשובה אם אפשר עוד הלילה.

בטעות שכחתי בתפילת ערבית את ברכת השכיבנו, ונזכרתי רק לאחר תחילת שמונה עשרה. מה עלי לעשות? האם פספסתי אותה או שעלי לומר אותה עכשיו, או שמא אולי הייתי צריך לברכה מיד לאחר התפילה כדי שלא יהיה הסח הדעת? בנתיים לא עשיתי כלום מחוסר ידע.

תודה רבה וערב טוב,

י.ק.

אנא פרסם את התשובה באתר. תודה.

תשובה

שלום רב.
קודם כל- סליחה שלא יצא לי לענות לך אתמול בלילה, הייתי באירוע וראיתי את השאלה רק בבוקר.
לגבי השאלה - צריך אחרי שמונה-עשרה לברך השכיבנו ואפילו אם נזכרת רק אחרי התפילה כולה, כי הברכות לא ניתקנו דווקא על קריאת שמע. וכן הדין לגבי כל ברכות קריאת-שמע.
וכן מובא בגמ' בברכות דף י"ב עמ' א', וכן פסק להלכה הרב משה פיינשטיין זצ"ל בשו"ת "אגרות משה", או"ח, א' פ"ט.
בברכה, צבי קוסטינר.