ברכות

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 01/01/03 14:26 כז בטבת התשסג

שאלה

בס"ד

לצוות ההוראה שלום וברכה!!

ברצוני לשאול מספר שאלות בנושא: ברכות הנהנין

1) האם על וופלים מברכים ברכה אחרונה (מעין שלוש)

ואם כן על איזו כמות (האם כמות שממלאת קופסת גפרורים זה כבר מחייב בברכה אחרונה או שצריך כמות של 30 ג' קמח נטו)

ומה הדין לגבי וופלים מצופים שוקלד

וכן מה הדין לביגלה (הקטן)?

2) ברכתי ברכה ראשונה בחדר א' (ואכלתי) יצאתי לחדר ב' באותה דירה

מה הדין לגבי ברכה אחרונה ,

המשך אכילה (לגבי אם צריך לברך שוב ברכה ראשונה בחזרתי לחדר א' ומה אם יצאתי עם המאכל\כוס שתיה (לדוגמא) לחדר ב')

ואם אפשר לפרט בהבדלים בסוגי המזון , בסוגי החדרים (עם משקוף או בלי משקוף,רואה מקומו או לא ,חדרים במשרד שבינהם יש מדרגות קומות שונות) ?

3) מרק ירקות שמכיל איטריות דקות ובשר עוף

וכן מרק ירקות ובשר עוף שמוסיפים שקדי מרק

מה ברכה ראשונה ומה ברכה אחרונה ?

בתודה מראש

דוד כהן

תשובה

שלום רב.
1) לדעת הגר"מ אליהו לגבי וופלים - מכיוון שהם מכילים קמח מברכים מזונות. ברכה אחרונה צריך משקל 30 גרם חוץ מהשוקולד (לאשכנזים צריך 30 גרם נפח).
לדגבי שאר השאלות נענה בהמשך בלנ"ד.
בברכה,
צבי קוסטינר.