בקשת יד הכלה

חדשות כיפה הרב חיים נבון 22/08/07 12:26 ח באלול התשסז

שאלה

בס"ד

לרב המשיב שלום וברכה.

שמעתי שיש מנהג כזה שלאחר ההצעה הורי החתן צריכים לבוא להורי הכלה ולבקש את ידה מהוריה,רציתי לדעת האם זה נכון ואיך כל התהליך מתרחש. כמו כן, רציתי לדעת איך מודיעים להורים על ההחלטה להינשא פשוט באים ואומרים להם? והאם יש עדיפות ראשונית להורים של החתן או הכלה לדעת ראשונים?

תודה רבה על התשובה וישר כח גדול על העשייה שלכם אתם עושים עבודת קודש!

תשובה

שלום וטוב.
ראשית, יהי רצון שהזיווג יהיה מוצלח, והחתן והכלה יזכו לחיות ביחד הרבה שנים טובות ומאושרות.
זה החשוב מכל.
המנהגים שאתה מדבר עליהם הם משניים לחלוטין, ואין להם חשיבות רבה. אין אלו מנהגים הלכתיים, אלא מנהג העולם. אינני מכיר מנהג שהורי החתן באים לבקש את יד הכלה. נוהגים שלאחר שבני הזוג מודיעים להוריהם, נפגשים בני הזוג עם הוריהם בבית הורי הכלה, כדי לחגוג את שמחת השידוכים ("וורט"). יש ששוברים במעמד זה צלחת. אין שום עדיפות מי ידע ראשון על השידוכים.