בעניני לשון הרע

חדשות כיפה הרב אייל קרים 03/01/03 13:17 כט בטבת התשסג

שאלה

מותרכןלכבוד הרב.

שלום!

מה דעת הרב בעניןנים אלו:

א. האם זה לשון הרע להאמין לדבריו של השדרן ברדיו שאומר על איש ציבור {למשל שאמרו על אחד מהחכי"ם שעשה מעשה מגונה וכו'}

ב. אם הסעיף הקודם הוא אכן לשון הרע, היאך אפשר לשמוע חדשות?!

ג. האם מותר לומר לשון הרע על חילונים? למשל לומר "הציבור החילוני היום הוא מלא תאוות וכדומה"

ד. האם מותר לומר לשון הרע על עם ישראל? הסברא שיש לי לומר שהדבר מותר: שהרי אין הדברים נאמרים על אדם ספציפי!!

ה. אם שואלים "מי עשה את הבלאגן בחדר" (בפנימייה), האם מותר לומר מי עשה את הבלאגן? (כדי שהוא יסדר)?

ו. האם מותר לומר לשון הרע על רב, כאשר הרב שעליו אומרים את הלשון הרע, בכלל לא חושב שזה רע.

הינו, ראובן רוצה לומר "הרב פלוני פסק כך וכך", ראובן רוצה לבטא בזה שהפסק הוא נגד דעת התורה ונגד יראת שמים. אע"פ שהרב פסק את הפסק שלו בפרהסיא וכד'.?

דוגמא: יש רב שפסק שחברה מעורבת מותר לכתחילה. וראובן רוצה לספר את זה (בנימת זלזול) לשמעון, ולומר לו "הרב פלוני פסק שמותר חברה מעורבת" האם יש בזה איסור לשה"ר? או איזה איסור אחר?

תודה רבה!

תשובה

שלום
א.כן.
ב.אפשר לשמוע וכשמתחילים לדבר לשון הרע, לא להקשיב.
ג.גם על ציבור או מוסד אסור לדבר לשון הרע.
ד.כנ"ל.
ה.כן,כי זה לא לשון הרע.
ו.מותר, כי זה לצורך.
אייל קרים.