בני עקיבא

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 01/12/02 19:41 כו בכסלו התשסג

שאלה

בעזרת ה' יתברך שתבוא הגאולה

לפני מס' ימים שאלתי אותך שאלה על ההגבלות האידילים שצריכים להיות בחברה המעורבת בבני-עקיבא ואתה אמרתָ שצריכים לפעול למען ההפרדה בצורה חכמה. ומהי הפרדה זו? ואיך אפשר לפעול בצורה 'חכמה' להפריד סניף?

תשובה

שלום רב.
המטרה אליה צריך לחתור בסניך היא להגיע לסניף נפרד אידיאליסטי ואטרקטיבי.
ע"מ להגיע לשם צריך לחנך ולפעול לכך ע"י הרבה הסברה וסבלנות. רצוי לערב רב שמכיר את הסניף בצורה אישית ויודע כיצד ניתן להגיע לקראת דבר זה.
לדוגמא ניתן להתחיל בהפרדה בדברים קטנים כמו ישיבות ופעילויות של מדריכים, פעולות חבריא ב'.
לא צריך ישר להתחיל בדברים הכי קיצוניים כי דבר ראשון הדבר ייצור התנגדות מרובה מצד כל הגורמים וכן ריאלית א"א ללכת מקצינויות לקיצוניות - במילים אחרות חייבים לעבוד בשכל ובסבלנות!
"קדושים תהיו"
בברכה, צבי קוסטינר.