בנות רוקדות?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/10/02 15:46 ה בחשון התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב

רציתי לשאול, למה דוד או אנשים אחרים שכתבו את ספר תהילים מזכירים הרבה פעמים את "בנות ישראל", פעם בזה שהם שמחות ורוקדות ופעם במשהו אחר?

אני לא מבין, אנחנו עוסקים בספרי קודש, לא?

אשמח לשמוע את תשובתך

בתודה

תשובה

בס"ד

כשבנות רוקדות לעצמן מתוך שמחה או מתוך אהבת ה' - זה קודש קודשים.
אם גבר רואה אותן רוקדות את אותו הריקוד הזה - זה יצר הרע שבם.

הרע הוא לא בהן. הרע הוא ביצר שמתעורר בך!!!

כל הבעיה היא במי שרואה אותן רוקדות.
זה מעורר בו יצרים לא בריאים.

כשמישהו רואה אשה שאינה שלו - היצר הזה הוא רע. הלב שלה הוא למישהו אחר, והוא חומד אותה. הוא חומד אותה ועוד עשר בנות אחרות. רגע אחד הוא חומד את זאת ורגע אחר את השניה.
אבל יש לה לב.
יש לה רגש למישהו שהיא תבנה איתו חיים משותפים וכשאתה רואה אותה רוקדת - אתה חושק בה לעצמך. באיזה זכות?
וסדר הדברים בעולם הוא שהחטא מתחיל בחשק של הלב ואחר כך עוברים לדיבורים ולמעשים. אבל אפילו בלי מעשים ובלי דיבורים - הלב שלך משפיע על ליבה. למה לחצות את ליבה?

למה לחשוב על מי ששייכת עכשיו או תהיה שייכת ללב של אחר.
גם לו יש זכות לאשה שהוא כולו שלה והיא כולה שלו.
למה אתה מתערב במה שאינו שלך?

כשתראה את אשתך רוקדת, שרה, שמחה - זה יהיה מצוין.

זכור. יש לנשים חיים משלהן. לא כל מה שהן עושות צריך להיות ביחס אליך או אל גבר אחר.
הן מתפללות.
הן שמחות.
הן רוקדות.
הן מדברות.
הן שרות.
זה מותר להן!!