בית המיקדש

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 18/09/03 13:08 כא באלול התשסג

שאלה

לכבוד הרב,

שמעתי מספר רבנים שטוענים שלא די להיתפלל על בית המיקדש ולקוות שפתאום הוא יבנה

אלא צריך לפעול ממש כדי לבנותו.

איך בימינו ניתן לעשות זאת?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה ,

מחלוקת הפוסקים בין רש"י לרמב"ם , לדעת הרמב"ם מצווה עלינו לבנות את בית המקדש גם קיום
ולדעת רש"י בית המקדש ירד בנוי ומוכן מן השמיים
גם התוספות מסכים עם רש"י ,וטוען שבית המקדש ירד מן השמיים בנוי ומשוכלל .

מחלוקת זו נשארה פתוחה .אם כי בד"כ אנו מוסכים כמו הרמב"ם אבל מעניין מדוע שולחן ערוך לא הזכיר את פסק הלכה של הרמב"ם שהרי בד"כ הוא פסק ע"פ הרמב"ם .
פעם שמעתי מהרב אליהו שליט"א ,הצהרה מעניינת :" אני פוסק קיום לדעת רשי והתוספות אומר הרב ." וכדי לפייס את הרמב"ם אנו מוכנים לחבר את בית המקדש בברגים לארץ .או מציע הרב אנחנו נדאג לשכלול , נעשה הסקה תת רצפתית , אנרגיה סולרית מחשבים ועוד ..
ובכך עשה הרב אליהו שלום בין רש"י להרמב"ם .

יהי רצון שיבנה בית המקדש במהרה בימינו אמן .

בברכה