בישול בתנור בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/10/02 19:07 יא בחשון התשסג

שאלה

בס"ד

האם מותר בשבת להכניס דג קפוא שנקנה בסופר לתנור שהודלק לפני כניסת השבת ולאכול?

האם מותר להכניס פיצה לתנור כזה? ושניצל? ועוף בגריל?

האם מותר לאכול בשבת אוכל שחומם בתנור שהודלק לפני כניסת השבת אבל הזיזו בו את החום, כלומר "שיחקו" עם הטמפרטורה, רמת החום.

בתודה מראש.

תשובה

בס"ד

אסור להכניס בשבת שום אוכל שאינו מבושל לתנור. וזה ממש איסור בישול בשבת שהוא איסור מהתורה. לבד מאיסור של הדלקה שהוא איסור אחר שלא קיים פה.
מלבד זאת יש בעיה צדדית שהיא איסור מדרבנן שגורמת לכך שאסור להכניס לתנור אוכל מבושל יבש. כיון שכל הכנסת אוכל לתנור נראית כמו בישול וזה אסור משום מראית עין. מה שקוראים "מחזי כמבשל".
כל מה שנעשה בו חילול שבת – אסור לאוכלו בשבת. ואם הזיזו את כפתור החום – עברו על איסור הדלקה ואולי גם על איסור בישול ולכן אסור לאוכלו בשבת.