בין הורים לילדים.

חדשות כיפה הרב רפי פוירשטיין 24/05/03 14:54 כב באייר התשסג

שאלה

אני נשאתי לא מזמן, ומתחילת החודש כל הזמן יש ביני ובין אימי מריבות.

השאלה שלי היא: איך אני יכולה לקיים את מצוות כיבוד הורים אם יש בינינו וויכוחים?

תשובה

ב"ה

רוב שלומות
אני מתרשם משאלתך ,שהמריבות החלו עם הנישואים, {או לפחות גברו}, האמנם?
לעתים קשה לנו להורינו להבין שיצאנו לחיים...ואנחנו עצמאיים.. במקרה כזה צריך להבין את המצוקה , להקשיב, ולנסות להציג את הצד השני.

ראי, ויכוחים הינם חלק טיבעי ממערכת יחסים באשר היא.
השאלה היא לא אם ישנם ויכוחים, אלא כיצד מנהלים אותם.

הצעה לדוגמא; במקום להתווכח, הזמיני את אימך לכוס קפה ונסי לשוחח עימה, פשוט שיחה זורמת וטיבעית. ספרי לה על מה שקורה איתך {בגבולות שכמובן תציבי לעצמך}, וספרי לה מדוע קשה לך עם מה שהיא אומרת {האם זה גם בגלל שבעלך לא מסכים לכך, או שזה פשוט לא מתאים לו, לשניכם}. דרך אגב בשיחה זורמת שכזאת מגלים לא פעם שהצד השני {האמא במקרה זה} אומרת דוקא דברי טעם ושאפשר ללמוד מדבריה {גם אם לא לגמרי אז משהו}.

ויכוח - אינו מקדם אותנו על פי רוב, שיחה - כן וכן.

בהצלחה
רפי פוירשטין