בין בנים לבנות

חדשות כיפה הרב שי פירון 15/10/02 19:27 ט בחשון התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב!

האם מותר לי לדבר עם בנות?

אני כחניך בני עקיבא מדבר ממש הרבה עם בנות

בכל מקום בפלאפון בבית ביציאות ובכל מקום

אני רוצה לדעת מה הגבול שאני יכול להגיע אם בכלל

שאלה 2: האם מותר לי לצאת עם בנות ובנים או רק בנות לסרט או משהו דומה?

שאלה 3: אני אוהב לשיר האם מותר לי ליד בנות לשיר או לשמוע אותן?

שאלה 4: אני משתדל לשמור נגיעה אבל רוב חבריי לא שומרים ולפעמים קורה שאני נוגע בבת

ואני מרגיש ממש לא בסדר

מה עלי לעשות בנידון

סליחה על העומס

ותודה מראש

תשובה

ב"ה

שלומות,

כיון ששאלתך באה מתוך מציאות של חיים, מתוך מגע מובחן ומוגדר עם בנות במסגרת בני עקיבא, הרי שתשובתי באה לסייע לך במסגרת זו. אינני מעוניין להכנס במסגרת התשובה לדיון העקרוני המסתתר מאחלורי שאלותיך והוא זה הצריך לעמוד לדיון.

1. מותר לדבר עם בנות בכמה תנאים:
א. אין בכך קלות ראש.
ב. אין בכך ביטוי לחיפוש יצרי אלה חלק מהנורמאליות של החיים.
ג. אין בכך ביטוי לחיפוש קשר לא נכון עם בנות.

אינני חושב שמותר לך לדבר בפלא פון כל היום עם בנות. אני חש שגם אתה מבין שיש כאן להיטות שאינה בריאה, שלא משרתת את החים האמוניים שלך. אני חש שגם אתה מרגיש שהנושא מעסיק אותך ותופס את ראשך כל היום. לכן, אני ממליץ להמנע מכך ולהפסיק עד כמה שניתן ממנהגים לא ראויים אלה.

2. אינני רואה דרך להתיר יציאה של בנים ובנות יחד אלה אם כן יש בכך ביטוי למערכת החיים הערכית שלכם ולא רק לקלות ראש ונהנתנות סתמית.

3. מותר לך לשיר ליד בנות.

4. הרגשתך נכונה ומעידה על בריאות. עליך לעסוק בלימוד ענייני צניעות ומתוך הבנת הערך הרב של הלכות אלה, תוכל להפנים, "להתחבר", ולהקפיד עליהם.

בברכה,

שי