בילבול של תחילת הדרך

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 21/11/05 02:30 יט בחשון התשסו

שאלה

שלום. אני בת 18 וחילונית לכל דבר.תמיד האמנתי. לפני כשנה נסעתי לפולין במסגרת בית הספר למחנות ההשמדה וכו'. המסע הזה חיזק בי מאוד את האמונה ואני מרגישה קרובה לה' יותר מתמיד. אני מסתובבת עם ספר תהילים בדרך כלל, אומרת את תפילת שמע, לא מערבבת בשר וחלב וכמובן, הכי חשוב, את זה למדתי בשיעורי תנ"ך זה לשמור על מצוות בין אדם לחברו. בזמן האחרון אני נמצאת במצב שמאוד מתסכל אותי. אני מוצאת עצמי לעיתים קרובות מאוד, פועלת בדרכים מסוימות , כי אני מפחדת שה' לא יראה זאת בעין יפה. אני מדברת על דברים קטנים כגון לא לשטוף כלים, לא לסגור את האור בחדר כי זה עולה כסף, אלה רק דוגמאות. אני חושבת על זה הרבה וזה מפריע. אני חושבת עם לומר תמיד דברים מסויימים, גם עם זה סתם שטויות בין חברים. אני לא מבינה, מה היא האמונה הנכונה? האם בכלל יש כזה דבר? ה' מקשיב לבקשות שאני מפנה אליו בלילה גם אם אני לא שומרת שבת? ועוד שאלה, את זה תמיד רציתי לדעת, אם אני מתפללת לאלוהים, ומבקשת בקשות מסוימות, אני צריכה לומר "אמן" בסוף? אני בטח נשמעת מאוד מוזרה, אבל אני ממש מבולבלת. תוכל בבקשה לעזור לי לסדר את מחשבותיי?

תשובה

ליאור יקרה,
הקדוש ברוך הוא אוהב אותך ושמח בכל התקדמות שלך, גם אם עדיין לא הגעת לשלמות. אף אחד מאיתנו לא הגיע.
אני חושב שמה שיכול לחזק אותך זה ללכת ולהשתתף בשיעורי תורה שיוסיפו לך ידע וחיבור.

בנוגע להלכות, יש ספר הלכות מאד בסיסי בשם "שערי הלכה" (או "קיצור הלכות מעשיות") שאפשר למצוא בכל חנות לספרי קודש ויכול להביא לך הרבה תועלת.

את מוזמנת גם להכנס לאתר שלנו באינטרנט ולקבל מידע על ספרים, שיעורים ושאר פעילויות: www.levhadvarim.com

השם מקשיב לכל בקשותייך ושומע אותך תמיד ואפשר לפנות אליו בכל עניין ובכל מצב.
לא צריך לומר אמן על ברכות שלך, רק על ברכות שאת שומעת מאחרים.

אם את רוצה עוד חומר על תפילה אשמח לשלוח לך. את יכולה להשאיר באתר שלנו את הכתובת שלך ונשלח לך חומר ללא תשלום.

בהצלחה רבה,
ארז