בדר חנוכת בית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/12/02 10:47 יד בטבת התשסג

שאלה

בס"ד

שלום לכ' הרב שליט"א

1. איך עושים ומה עושים בחנוכת בית.

2. זכור לי בתור ילד שאבי הביא כפרות לחנוכת בית (בחו"ל). האם אני צריך להמשיך המנהג הזה

3. קראתי באתר תשובה של הרב על דירת רווקים בשכירות שכן צריכם לעשות חנוכת בית.

אני גר כמה שנים בדירה שכורה ולא עשיתי חנוכת בית האם אני צריך לעשות משהו . היות שאני גרוש וגר לבד לא משמח במיוחד ומחכה הרגע להתפטר מזה

תשובה

בס"ד

א- קביעת מזוזה בברכה בכל הפתחים.
ב- ברכת שהחיינו על בגד חדש.
ג- לימוד בשלושה, במנין או בחבורה.
ד- ברכה על מיני מזונות.
ה- צדקה.

חשוב לא לדחות את חנוכת הבית משום סיבה שהיא.

גם לבית שכור עושים חנוכת בית כהודאה לאלוקים על כל הטוב.

יש סדר לימוד מיוחד מיוחד לזה בספרים לשם כך. ויש שם גם תפילה מיוחדת לשם חנוכת הבית. עיקרה של תפילה זו היא בקשה והודאה על העבר והעתיד.

כפרות - לא נהוג בימינו, ואם תרצה תמשיך בכך.

גם גרוש וגם רווק עושים חנוכת בית ובעזרת ה' יועיל לחתונה בקרוב.

סדר הלימוד המוצע

פתח אליהו
פיטום הקטורת
משניות ברכות, ביצה (יום טוב) תמיד.
גמרא בבא מציעא קז עמוד א'
זוהר בח"ג דף נ' ע"א