בד''צ ''עדת היראים''

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 20/12/02 15:01 טו בטבת התשסג

שאלה

בשנה האחרונה מופצת בשכונתנו (גילה, י-ם) תעודת כשרות בין המסעדות בשכונה הנושאת את השם "בד"צ עדת היראים" אפילו למאפייה של ערבים בבית צפאפא יש תעודה כזאת האים הבד"צ הזה מוכר או מזוייף? ומה לעשות בנידון? ככול הידוע לי בד"צ בשם זהה פועל בפריז ומאושר ע"י הרבנות

תשובה

בס"ד

עפ"י המידע שקבלתי מהר' רפי יוחאי ?(ממונה מטעם הרה"ר על חוק הונאה בכשרות) מתברר שהשם המדוייק של נותן הכשרות הנ"ל הוא בד"צ קהילות היראים. המאפיה הנ"ל בבית צאפפא כבר קיבלה קנס על עבירה על חוק הונאה בכשרות. עפ"י החוק חייב כל בד"צ כשרות לקבל אישור מהרבנות הראשית, ובד"צ זה לא קיבל אישור. בנוסף אין הוא עומד בשום סטנדרט כשרות בסיסית וע"כ מצווה להודיע ברבים שאין להשתמש במוצרים שפיקוח הכשרות נעשה ע"י גוף זה.

בכל טוב ובברכת התורה והארץ,

http://www.toraland.org.il

יואל פרידמן