אשתי לא מסכימה ללכת למקווה

חדשות כיפה הרב חיים נבון 13/06/08 10:06 י בסיון התשסח

שאלה

שלום.

התחלתי לקיים מצוות או "להתחזק" כפי שזה נקרא כיום, אולם אשתי נשארה חילונית.

אחד מהעניינים היותר בעייתיים עם אשתי הוא נושא "המיקווה". היא בשום פנים ואופן לא מוכנה לטבול במקווה או בשום מקום אחר בטענה שאיננה טמאה, ואומרת שדרישה זו רק פוגעת בה. היא אינה לשמוע אף אחד שבקי בנושא ולא מוכנה ללמוד את הנושא.

מה לעשות מבחינה מינית, האם יחסי מין אסורים לגמרי? ברור לי שדבר כזה יכול לגרום לפירוד בהמשך. מה לעשות?

תשובה

שלום וטוב.
יישר כוחך על דרכך הטובה בהתקרבות לתורה ולמצוות.
הרתיעה של אשתך קשורה בטעות בסיסית. אישה נידה אמנם טמאה, אך לא בגלל זה היא מחויבת לטבול. כולנו היום טמאים, מסיבות שונות. אין כל איסור בהלכה להיות טמא. מלבד דיני טומאה שיש בנידה, ובלי קשר אליהם, יש דין אחר שקובע איסור על קשר מיני בין איש לאישה שלא טבלה אחרי נידתה. כלומר: האישה טמאה, כשם שגם הגבר טמא, מכל מיני סיבות. ולא בגלל זה היא צריכה לטבול, אלא מדין אחר, כדי להתיר לה להיות עם בעלה באופן אינטימי.
אפשר גם לטבול באופנים מסוימים בים במקום דיסקרטי, אם אשתך נרתעת ממקווה. לשם כך צריך הדרכה מפורטת. ללא טבילה אשתך אסורה לך, ואני מקווה שתצליחו למצוא את הדרך לפתור בעיה זו, באהבה ובהתחשבות הדדית.
אשמח להוסיף ולסייע.