ארוחה אצל חילוני

חדשות כיפה הרב דוד סתיו 22/12/02 21:40 יז בטבת התשסג

שאלה

התארחתי אצל קרובי משפחה חילונים. להפתעתי הם הכינו ארוחה גדולה למרות שידעו שאני דתי.

הם הכינו: 1. בורקס גבינה בתנור עם תא יחיד. הם אמרו לי שפעם אחרונה שהם השתמשו בתנור לבשרי היה לפני יותר מחודש. הבורקס היה מונח על נייר אפיה על תבנית של תנור שאני לא יודע מה בשלו עליה בעבר.

2. חביתה במחבת שמשמשת להם רק להכנת חביתות.

אכלתי מהבורקסים כיוון ששקלתי שמכיוון שלא השתמשו בתנור לבשר יותר מיממה. וכן התנור היה נקי לגמרי. וברור שהתנור כבר הופעל בחום גבוה לאחר השימוש האחרון בבשר. אבל לאחר מכן חשבתי שבעצם הבעיה הכי גדולה היתה דווקה בתבנית (שהיתה מכוסה בנייר אפיה ואולי זה מפחית את הבעיה?).

אכלתי גם מהחביתה אבל אח"כ חשבתי שאולי הם השתמשו בסכו"ם טרפה להכנה ואז יש בעיה.

האם נהגתי נכון?

ומה לעשות אם המקרה יתרחש שוב?

תודה

שי

תשובה

שלום רב
אמנם לכתחילה אין לבשל בשר אחרי חלב ןלהיפך אבל מותר לאכול תבשיל שבושל אחרי 24 שעות וסתם כלים אינם בני יומם וכך הדבר גם ביחס לתנור וגם ביחס לתבנית.אשר למחבת הדין זהה ולכן נראה לי שנהגת כראוי.