אסטרולוגיה

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 17/10/02 20:24 יא בחשון התשסג

שאלה

איך מתייחסת ההלכה לאסטרולוגיה,האם אפשר לתכנן את השבוע או החודת בהתאם לתחזית האסטרולוגית המפורסמת בכלי מהתקשורת?

תשובה

שלום לשואל,

הגמרא(פסחים קיג,ע"ב)שואלת,מנין שאין שואלין בכלדיים,שנאמר תמים תהיה עם ה' אלוקיך.והסביר רשב"ם,כלדיים חוזים בכוכבים.
מכאן שאין להאמין באסטרולוגיה כלל,ובודאי שאין להשתמש במדע זה לצורך השלכות על מערכת החיים.
הדרך הטובה ביותר "תמים תהיה עם ה' אלוקיך",זו היא דרכה של תורה,וכלשון רשב"ם (שם)"תמים תהיה-להיות בוטח בו בכל קורות ונולדות הבאות לך".
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני