אני מכור לאתרים פורנוגרפים - הצילו!!

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/11/02 11:04 יד בכסלו התשסג

שאלה

שלום רב

אני פונה אליך בתחינה נואשת שתעזור לי להציל את נפשי ואת משפחתי.

אני נשוי ואב לשניים ,,,,,שבעוונותי הרבים התמכרתי באופן מוחלט לאתרים פורנוגרפים באינטרנט כל נסיונותי לעמוד בפיתוי נכשלו והתוצאה ברורה.

אני כל כך רוצה להתחזק ולעסוק בעזרה לזולת ושמירת מצות קלה כחמורה ולקבוע עיתים לתורה אך לצערי אני נמצא כיום במצב רוחני ירוד ביותר ואני ממש מרגיש שהנשמה שלי צועקת "הצילו".

האמת אני יודע שעלי לתפוס את עצמי בידים ולקבוע עיתים לתורה אך אני פשוט לא מצליח אני מפחד שהדבר יפגע במשפחתי.

אנא השתדל לחזור אלי בהקדם האפשרי זה מאוד מאוד חשוב.

תודה רבה

תשובה

בס"ד

אתה צריך לא לנגוע במחשב כלל. אתה צריך להוציא אותו מביתך לגמרי. אני מכיר מכורים שהחליטו מה שכתבתי לך כעת ולא נוגעים במחשב כמה שנים!!

יש כאלה שהיו עושים את זה מיד ברגע שהם גומרים לקרוא את התשובה הזאת. ויש כאלה שהיו עושים זאת אחרי יום של מחשבה. תלוי באופי שלך - אבל בודאי לא יותר מאוחר מזה.

בכל מקרה זה לא יהיה קל ואתה חייב !! חייב גדר הפרדה.
אין לך שום אפשרות לגלוש באינטרנט ולא לגלוש לאתרי פרונוגרפיה.
בודאי לא בשנה הקרובה.

אל תתקרב כלל למחשב!!!

אם עבודתך מהמחשב - גזור במספרים את החיבור לטלפון. אל תתן כלל אפשרות לגלוש לאתרים כאלה - שים מחסום פיזי!!!

אל תסתפק במחסום שיש בכלים של האינטרנט כי מחסום שאתה יכול להרים אותו בקלילות - אינו טוב עבורך!!

דבר שני וחשוב הוא למצוא מיד תעסוקה לשעות הפנאי שלך.
השעות שהיית יושב ליד מחשב מושכות מטבען את האדם לחזור למקום שבו הוא היה.

לך ללמוד או לעבוד או לטייל או לעשות חסד או לעשות איה משהו חיובי.

בהצלחה.

אתה צריך להחליט.