אמירת שמע ישראל וכיסוי ראש

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 31/12/02 22:22 כו בטבת התשסג

שאלה

שלום, יש לי 2 שאלות, הראשונה- לקחתי על עצמי להגיד את כל קריאת שמע כל לילה [פעם הייתי אומרת רק את החלק הראשון], ואני עושה את זה כבר כמה חודשים אבל שמתי לב שאולי בגלל שלילה, ומאוחר ואולי מסיבות אחרות, אני ממלמלת את המילים ממש בלי כוונה ורציתי לדעת אם עדיף לי לחזור להגיד רק את החלק של "ואהבת", כי אולי אם הוא יותר קצר אני אצליח יותר להתרכז.

דבר שני, אחותי עומדת להתחתן, והיא שואלת בקשר לכלל של מנהג ישראל דין הוא-אם רוב הבנות הולכות עם כיסוי ראש ומתחתיו רואים את השיער-זה אומר שמותר ללכת ככה?

תודה.

תשובה

ב"ה כ"ט טבת תשס"ג

שלום רב!

תודה על שאלותיך.

א. טוב לומר מעט בכוונה מהרבה ללא כוונה, אם תוכלי לומר פרשת "ואהבת" וברכת המפיל בכוונה עדיף לעשות זאת מאשר לומר את הכל ללא כוונה.

ב. התוקף של מנהג קיים אם נעשה על פי ההלכה וברצון חכמים, אם ציבור החל לנהוג מנהג מסויים והוא כנגד ההלכה אין לו תוקף. כיסוי ראש צריך לכסות את השערות, שלא יראו. איסוף השער הוא השלב הראשון ולאחריו יש לכסותו.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת