אמירת ''יישר כח''

חדשות כיפה הרב אייל קרים 28/11/02 10:08 כג בכסלו התשסג

שאלה

לכבוד הרב,

בהזדמנויות רבות נהוג לברך ב"יישר כח": מי שעבר לפני התיבה, עלה לתורה, קרא בתורה, אמר דבר תורה, כהן שברך ועוד.

שאלה א: האם יש איזה שהוא חיוב הלכתי בברכה זו באיזה שהם מהמקרים הנ"ל, או שזה עניין של נימוס בלבד?

שאלה ב: היות וכאשר הברכה נאמרת בצמוד למעשה ש"זיכה אותה" בכך, זה קורה באיזה שהוא שלב של התפילה: חזרת הש"ץ, אמירת קדיש, קריאה בתורה וכד'. לפיכך, האם יש להמנע מאמירת "יישר כח" בעיתוי כזה?

תודה

תשובה

שלום

א. אין חיוב, אלא מברכים את מי שבירך את הציבור או את מי שהוציא יד"ח את הציבור.
ב. מאחר ואין חיוב, אין להפסיק באמצע התפילה או קדיש לשם כך, אבל מותר בין עולה לעולה בקריאת התורה.

שלום
אייל