אמונה

חדשות כיפה הרב אייל קרים 20/11/02 21:38 טו בכסלו התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום!

שמי שרון אני בן 20 חילוני. כל חיי הייתי אדם מסורתי מאמין עד לפני כשנה וחצי שהתעוררו בי שאלות ופניתי לכיוון אחר. החלתי לעסוק בלימודי המזרח (בודהיזם).

דרך הבודהיזם קיבלתי הרבה מאוד תשובות על היהדות אך עדיין קימות בי כמה שאלות הנוגעות ליהדות.

1. מהי מטרתנו בחיים, כוונתי נניח שאנחנו ממלאים אחר המצוות ומאמינים באל מה יוצא לנו מזה. בבודהיזם מדברים על הגעה לאארה (שחרור ממעגל החיים והמוות) האם כך זה גם ביהדות?

2. מה זה תיקון ביהדות?

3. מה זה אלוהים? האם ניתן להסבירו כיסוד, כחומר/רוח הבסיסי ביותר שנותן לנו חיים?

יודע אני כי שאלתי שאלות קשות ומורכבות. תשובות אלו חשובות לי מאוד כי מעוניין אני להתחזק ולחזור לדרכה המדהימה של היהדות. אם אפשר בבקשה לקבל תשובה בהקדם האפשרי זה ממש דחוף!!!

כל טוב ותודה רבה.

תשובה

נושא זה ארוך מאוד. אם אתה חפץ, כתוב לי את כתובתך ואשלח לך חומר בדואר.

שלום
אייל קרים