אמונה תמימה

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 09/10/05 00:04 ו בתשרי התשסו

שאלה

שלום.. אני ב"ה חזקה בעבודת ה' ואני גם ממש רוצה להתקדם... אבל הגעתי לבעיה! אני מקיימת את המצוות כי אני מאמינה שהקב"ה קיים. אבל האמונה שלי היא אמונה תמימה אולי כאילו בעצם מין ידיעה כזו. אבל אין לי "הוכחות" ואני לא ממש מבינה איך אפשר להיות בטוח שהקב"ה קיים.. השאלה קצת מסובכת ואני גם לא כ"כ מבינה את עצמי... תודה רבה רבה..

תשובה

מי אמר שצריך הוכחות? מה ההוכחה שלך שאת קיימת?

ה"הוכחה" העמוקה ביותר למציאות הבורא היא הקשר שלנו איתו, וחיזוק הקשר הזה יכול להתבצע באופן הכי מיוחד ואישי על ידי עצת ה"התבודדות", שגילה רבי נחמן, דהיינו על ידי ניהול שיחה אישית יום יומית עם הקדוש ברוך הוא, בשפה שלנו, על כל מה שעובר עלינו.
מי שהתנסה בקיום עצה מופלאה זו חווה בעוצמה זו או אחרת את נוכחות הבורא באופן כזה שאינו משאיר שום מקום לספק או שאלה על מציאותו.
בהצלחה רבה וגמר חתימה טובה
ארז