אמונה לחניכים

חדשות כיפה הרב שי פירון 14/10/02 14:40 ח בחשון התשסג

שאלה

אני מדריכה כבר חצי שנה באזור המרכז,

אני מדריכה של חניכים שעוד כשנה הם יהיו אלה שיצטרכו להכנס להדרכה.(השבט הגדול)

יש לי שאלה:

חניכי אינם מהמאמינים ביותר (איך שאפשאר להגדיר זאת),הם לא הכי דתיים והרבה דברים שהם עושים לא תמיד לרוח התנועה.

כמדריכה שלהם עלי להעביר להם גם (ובעיקר)

פעולות על אמונה,המדריכים שלפני אמרו לי שממש קשה לדבר אתם על הנושא כי הם פשוט לא יקשיבו!

עוד כשנה הם יהיו המדריכים והם חייבים ללמוד כמה דברים (כמו שלא נכנסים לתפילה רק בשביל שנוכל אח"כ להכנס לפעולה, אלה מעבר לזה. וכו')

באיזה דרך אני כן יוכל להעביר להם על אמונה?

תשובה

ב"ה

שלום לך,

אני מבין את הבעיה אותה את מתארת אף שאני חש שחלק גדול מהענין לא קשור ביחס לאמונה אלה יותר בעניינים הקשורים לגיל ההתבגרות. יתכן והדברים קשורים לחוסר הבנה ורצון להתחבר לעניינים שברוח.
אני מרגיש שהדברים הללו יתייצבו עם הזמן בעיקר ככל שתקופת היציאה להדרכה תתקרב. אינני חושב שראוי לאיים עליהם אבל בהחלט כדאי, בסעודת השבבט בשבת ארגון, לקראת סיום פעילות החודש לתת לכל אחד מכתב אישי מהמדריכים בו יש הערכה לפעילותו כחניך בסניף. יש לציין במכתב שצורת התנהגות הזו אינה מאפשרת כניסה להדרכה.

במקביל אני מציע לבנות קבוצת מעונינים, מעין סיירת שתתחיל לשמוע פעולות רציניות יותר. כמו "הקבצות"... כמו מסלול למיטיבי לכת.

רק כך ניתן לבנות יחס נכון. דרך העובדה שרק המעוניינים יטלו חלק בפעילות זו.

בברכה,

שי