אישה נידה

חדשות כיפה הרב שי פירון 11/12/02 23:20 ו בטבת התשסג

שאלה

בס"ד

אני יודעת, שאסור לקיים יחסי אישות עם אישה נידה, אך מדוע אסור גם לגעת בה, כגון לחיצת יד. הרי זו הסיבה העיקרית שאסרו נגיעה, כי האישה יכולה להיות נידה.

הרי מחזור זה לא מחלה ולא צרעת. זה לא מדבק, וזה לא איזה שד, כמו שחשבו פעם. אז מדוע צריך להתייחס לזה כאל משהו טמא? זה הרי טבעי וקיים אצל כל אישה בעולם מאז בריאת העולם.

ונאמר לא לבוא א לאישה בטומאתה. אבל הרי מפרשים שהכוונה היא לא לשכב איתה. איך מכאן החליטו שגם לגעת זה לא טוב?

תשובה

ב"ה

שלומות

אף אחד לא אמר שמחזור זה מחלה. חלילה. זה עדות לבריאות וליכולת ללדת ילדים ולהתקדם קדימה.
אבל, עלינו לדעת שאיסורי הנידה הם גזירת הכתוב. כך רצונו של הבורא. אני מאמין בכל לבי בהנחיותיו של הבורא ית'.
נכון שבמהלך הדורות נתנו טעמים רבים אבל זה עיקר הענין: גזירת ה'.

ביקר,

שי