איסור חדש

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 02/12/02 00:11 כז בכסלו התשסג

שאלה

כפי שלמדתי בישיבה בשיקגו לפני עשרים שנה, קיים איסור דאורייתא של חדש לאחיי הספרדים, מכיון שלא יכולים לסמוך על הקולא של הרמ''א. האם אפשר לדעת איך הרבנות הראשית מכשירה אוכל שאין ספק לגבי ה'סטטוס'שלה - שהיא אסורה מן התורה על פי הרמב''ם, הרא''ש הריף, הטור?

כבר הבאתי פרטים בעבר לרבנים ספרדים כולל ממשפחת רב חשוב שנותן שיעורים ברמות, ולא קיבלתי שום תשובה בכלל.

תשובה

שלום רב וחנוכה שמח,

בזמן כהונתו של הגר"מ אליהו כרב ראשי לישראל הוא דאג לכך שבכל הכשרויות של הארץ ובחו"ל היו מציינים זאת במפורש מה קמח חדש ומה קמח ישן.

בברכה,
צבי קוסטינר