איך עושים אירוסין?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/12/02 13:42 כ בטבת התשסג

שאלה

בשבוע הבא בעז"ה חברה טובה שלי מתארסת בשעטו"מ.

רציתי לדעת האם יש מנהגים מיוחדים ודברים שצריך לעשות באירוסים.

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

סדר השידוכין

א- סעודה של לחם או מזונות.

ב- חתימה על שטר שידוכים כדלקמן.

ג- שבירת צלחת על ידי שתי האמהות או נציגות המשפחות.

ד- נהוג שהחתן ו\או חבריו מדברים דברי תורה.

************

איך חותמים על שטר השידוכין

א- ממלאים אבי החתן והכלה את שטר השידוכין על פי התנאים שהסכימו בניהם בלי לחתום עליו עדין.

ב- מקבלים קנין סודר על ההתחיבות הזאת מאבי החתן והחתן, מאבי הכלה והכלה, ואם ישנם ערבים, גם מהערבים.

ג- אם ההורים לא נמצאים יכול להתחייב במקומם אדם אחר.

ד- אחר כך חותמין על השטר כל המתחייבים.

ה- נהגו שאבי הכלה נותן מתנות לחתן, ואם החתן נותנת מתנות לכלה.

ו- כדי שלא להכנס לחששות בענין סבלונות וקידושין מקפידים שרק אם החתן או אשה אחרת תתן מתנות לכלה ולא שום גבר אחר.

************

נוסח השטר

אור ליום _______ , _______ לחודש ________ שנת ________. בפנינו עדים חתומים מטה נעשו ונגמרו השידוכין של הבחור __________ בן ___________ יצ"ו עם הכלה כלילת יופי ויעלת חן ___________ בת ___________תבורך מנשים באהל.

על פי התנאים האלו שהתנו בניהם והם תנאים גמורים שרירים וקיימין כתנאי בני גד ובני ראובן ואלו הם: נתחייב החתן הנזכר מו"מ בחוב גמור ושלם ובקנין גמור ושלם במנא דכשר למיקני ביה כתקנת חז"ל שלא לשדך ושלא לקדש לשום בת ישראל כי אם לכלתו הנזכרת.

גם נתחייב בכל תנאי הכתובה כמנהג העיר.

מצד הכלה נתחייבה גם היא בחוב גמור ושלם ובקנין גמור ושלם במנא דכשר למיקני ביה כתקנת חז"ל שלא להשתדך ושלא להתקדש לשום בר ישראל כי אם לחתנה הנזכר לעיל.

התנאים שהתנו ונתחייבו בהם הם אלו:

מצד החתן ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

מצד הכלה ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

סכום הכתובה __________________________________________________

זמן החופה יהיה בעזרת ה' _________________________________________________

ומעתה ומעכשיו נתחייב החתן הנ"ל לכלתו בסך ____________________________ חוב גמור ושלם לדעת חז"ל ולא יפטר מחוב זה כי אם אחר כניסתו לחופה עם כלתו הנזכרת וקיום כל התנאים הנזכרים בלתי שום שינוי כלל ועיקר.
וגם הכלה נתחיבה לחתנה הנזכר בסך _______________________ חוב גמור ושלם לדעת חז"ל ולא תפטר מחוב זה כי אם אחר כניסתה לחופה עם חתנה הנזכר וקיום כל התנאים הנזכרים בלתי שום שינוי כלל ועיקר.

אנחנו ערבים על כל הנ"ל

חתימת החתן _______________

חתימת הכלה _______________

חתימת אב החתן או נציגו _______________

חתימת אב הכלה או נציגו _______________

אנחנו ערבים על כל הנ"ל

מצד החתן _______________

מצד הכלה _______________

כל זה נכתב ונחתם בפנינו עדים חתומים מטה:

_______________