איך מניחים תפילין של רבינו תם

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/01/03 18:31 כח בטבת התשסג

שאלה

איך מניחים תפילין של רבינו תם?

תשובה

תפילין של ר"ת

ירא שמים יניח ב' זוגות תפילין - רש"י ור"ת יחד, כי רבנו האר"י ז"ל גילה לנו בקבלה ששתי השיטות של רש"י ור"ת נכונות. ולא יחשוש לגאוה \מחב"ר לד ג. בא"ח וירא כ"א\.

ואם התפילין גדולים יותר מהמקום בראשו, יניח אחר התפילה תפילין של רבנו תם בלי ברכה ויקרא עמהם קריאת שמע. וטוב לקרוא גם פרשיות "קדש" ו"היה כי יביאך". ומ"מ עדיף לעשותם קטנים ולהניח יחד.

כשמניח שני תפילין ביחד - יהיה בית התפילין וקשר תפילין של ראש של ר"ת גבוה משל רש"י.

גם בית תש"י של ר"ת יהיה יותר גבוה משל רש"י \גבוה - בשעה כשהוא מרים את ידיו\.

ומניח קודם של רש"י מברך וכורך ואח"כ מתחתיו מניח וקושר של ר"ת. אך לא יהיו מונחים התפילין או הקשרים אחד על השני.

ברצועות של יד וכן ברצועות של ראש היורדות מהקשר יהיו הרצועות של ר"ת מוסתרות מתחת לשל רש"י, ורמז לענין "שמור תם וראה ישר".