איך הרב עובדיה יוסף טעה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 19/12/02 20:24 יד בטבת התשסג

שאלה

לכבוד הרב אליהו

ברשות הרב אשאל כמה שאלות לגבי הביקורת של הרב על ש"ס ועל הרב עובדיה יוסף רציתי לשאול:

א. ידוע שהרה"ג עובדיה יוסף גאון אדיר בתורה ומכיר את הפסקים בשו"ע ורצוני לדעת האם כבוד הרב פנה אל הרב עובדיה בשאלה מהם נימוקיו ההלכתיים וכיצד מסתדר עם השו"ע בנושא הסכמי אוסלו לפני שהרב יצא כנגדו בבת רבים?

ב. כיצד יכול להיות שאחד מגדולי הדור "נופל" בדברים כה פשוטים (אבקש הבהרה מעמיקה בנושא) שהרי כירסו מלאה ש"ס ופוסקים?

ג. מדוע כבוד הרב היחידי שיוצא כנגד הרה"ג עובדיה יוסף בבת רבים בעוד שהרבנים האחרים ובתוכם מו"ר אביו הרה"ג מרדכי אליהו לא התבטאו ברבים בנושא? האם טעות היא בידם?

אני מאד מבולבל בנושא ברצוני לברר את הדברים ואיני מתכוון לפגוע ח"ו באף רב בתודה מראש ובתקווה לאחדות בעם ישראל.

ביקרא דאורייתא .אסף עפר"ח.

תשובה

בס"ד

א- מו"ר אבא פנה אליו ולצערי הוא לא התיחס לפניות ועשה לפי מחשבתו. שמעתי שלפני הבחירות האחרונות הרה"ג עובדיה יוסף חזר בו. וברוך ה'.

ב- ידיעת התורה אינה ערובה לפסק הלכה נכון. היא תנאי אבל לא ערובה. העיקר הוא שיקול הדעת הנכון.
כך כתוב בחז"ל בעשרות ומאות מקומות.

ג- הרבה מאוד רבנים כתבו ואמרו שהוא טועה. יש מאתיים רבנים חשובים שחתמו על עצומה בענין זה. ובמיוחד מו"ר אבי שדיבר על זה ברבים כמה וכמה פעמים בשיעורי הלווין שלו. למעשה הוא כמעט היחיד שחושב כך.

והאמת והשלום אהבו