אולי אני מאמין בגלל ההורים?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/01/03 20:05 י בשבט התשסג

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב

חבר שלי שאל אותי שאלה באמונה, על משהו שהוא מתלבט עליו ואין לו אינטרנט בבית אז אני רק מעביר את השאלה שלו

הוא שאל איך אדם שרוצה להתחזק באמונה או לחזור בתשובה יודע אם הרצון הזה בא בגלל הורים, חינוך וכו' או שזה בא מעצמו?

מה ההבדל ביניהם?

ואיך הוא יכול להתחזק באמונה, מאיפה להתחיל, ולמה להתחיל?

אשמח אם תוכל לשלוח תשובה

בתודה מראש

אריה

תשובה

בס"ד

השאלה של החבר שלך נובעת מתוך תחושה שמהלכת היום ואומרת "זה חייב להיות מתוכי - מעצמי".

לתחושה הזו יש הרבה אמת - כי אדם רוצה לדעת שהוא עושה משהו אמיתי ולא משהו שקרי שנעשה בגלל היותו מוסכמות.

אבל צריך להזהר עם התחושה הזו כיון שיכול להיות שדבר שבא מההורים או מהדור הקודם הם גם אמת.

האם זה יכול להיות?

בודאי שכן!!
אם כן צריך מצד אחד לא לקבל כל מוסכמה בעיניים עצומות. ומצד שני לא לדחות כל מוסכמה באותן עיניים עצומות.

מה שצריך לדעת הוא רק דבר אחד.
האם זה אמת?

בין אם זה בא מהוריו ובין אם זה בא מחינוך ובין אם זה בא מעצמו - בדוק רק אם זה אמת.

בהחלט יכול להיות וגם סביר שדבר שקיבלת מהוריך או שחונכת עליו - הוא אמת.

לכן ידידי אל תסחף אחרי התחושה של ניפוץ המוסכמות" באופן שישבור את הטוב עם הרע ביחד. גדע רק את הקוצים ואל תהרוס את גן השושנים באיבחת חרב אחת.

ברר כל שאלה בניחות הדעת, בשיקול דעת, במלוא העוצמה. בחשיבה קרה. בתפילה להגיע לאמת. הפעל את הרצון את הדמיון את השכל ואת הרגש. הפעל את כולם. הפעל את כולך בכדי לדעת מהי האמת?

רשום לפניך מה ברור לך ומה לא. מה ספק ומה ודאי. ולך על פי הרשימה. יש כאן באתר הרבה שאלות אמונה ויש ספרים רבים על כך. ברר שאלה אחר שאלה עד שתקבל תשובה שתניח את דעתך לגמרי.
עבור לשניה.

לפעמים עונים על חצי שאלה והולכים לשניה וחוזרים לראשונה. - גם זה טוב.
העיקר הוא לברר כל דבר עד תומו שלא תחזור לשאלה אחת פעמים. רק לשם עומק אפשר . לא לעצם השאלה.

בהצלחה
אל תחזור ל