אווזים וברווזים

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 03/12/02 15:07 כח בכסלו התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב,

ברצוני לשאול מהו הדין לגבי בשר אווז / ברווז.

מנהגי הוא להקפיד לאכול רק בשר "חלק".

למיטב הבנתי לא ניתן להשיג בשר שכזה עם חותמת "חלק", עם זאת ידוע לי כי אין צורך להקפיד על בשר "חלק" כשמדובר בעופות.

האם מותר לאכול בשר אווז או ברווז במסעדה "כשרה" בלבד?

תשובה

אין 'חלק' בעוף - לכן, מי שנהג לאכול רק 'חלק' בבשר בקר ובצאן - אינו צריך לקנות עוף שכתוב על האריזה שלו 'חלק'.
שאלתך לגבי אכילה במסעדה 'כשרה' ולא 'מהדרין' היא שאלה כללית ולא שייכת רק לרמת הכשרות של הבשר, ובזה כל אדם צריך לקבוע לעצמו (בהתיעצות עם רבו) לאיזו רמת כשרות הוא שייך כרגע, וכמובן - מעלין בקודש ולא מורידין.
בברכה