אובדן של אדם קרוב

חדשות כיפה הרב שי פירון 01/01/03 20:52 כז בטבת התשסג

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום.

אני בחורה בת 20.5 לפני חצי שנה נהרג ידיד טוב מאוד שלי בתאונת אופנוע, הקשר בנינו לא היה רומנטי אבל בכל אופן אני הייתי מאוד קשורה אליו ועד היום אני נזכרת בו, בוכה לפעמים. קשה לי מאוד.

ברוך ה' יש לי חתן עתידי ובעזרת ה' בקרוב אני מתחתנת, אבל אני מרגישה שמשהו חשוב נלקח ממני אני מרגישה שמשהו הלך איתו.

איך מתגברים, מה עושים, לא בשביל לשכוח אלא בשביל להשלים.

תשובה

ב"V

שלום לך!

השאלה המטרידה אותך היא שאלה הנוגעת ליסוד החיים והלוואי והיינו יודעים את התשובה.
אבל, ברמה העקרונית, ברור שי להבחין בין שני עניינים: בין הצער הגדול על אובדן חיים ובין צידוק הדין היינו שאיננו יודעים את המחשבה האלוקית ומטרתה.
עלינו להאמין שבשורש הדברים מטרה רוחנית שבעולם של נצח תתברר ועתה חברך ממלא אחר שליחותו האלוקית.
ואנו, נמשיך לעשות את המוטל עלינו: לבנות ולהקים בית, להיות טובים ולהיטיב לכל.

מזל טוב!

שי