אבקת חלב נוכרי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/10/02 11:57 יב בחשון התשסג

שאלה

לגבי אבקת חלב נוכרי,

משפחתי ואני מעולם לא נמנענו מאכילת מוצרים כאלה.

האם זה החמרה/ מנהג / דין , ומה המקור?

תשובה

בס"ד

נאמר בשולחן ערוך יו"ד סי' קטו סעי' א שאסור לשתות חלב שנחלב ע"י גוי כי אנו חוששים שמא עירבו חלב טמא.
לגבי אבקה, כיוון שמדובר בתעשייה מסודרת ומדובר באבקה (ולא בחלב) וידוע שמשתמשים בחלב פרה, לכן לדעת רוב הפוסקים אבקת חלב נוכרי מותר, כך פסקו החזון איש, הרב פרנק, הרב משה פיינשטיין , ולכן בוודאי שאין איסור באכילת מוצרים המופקים מאבקת חלב נכרי. אמנם יש פוסקים שחולקים ובפרט במציאות ימינו ולכן המחמיר תבוא עליו הברכה.

ראה חוברת אמונת עיתך 34 עמ' 42 הערה 2 במאמרו של הרב יהודה עמיחי, ובתגובה של הרב זאב וייטמן חוברת 36 עמ'52

בברכה,

יואל פרידמן