אבידה שאינני מוצא את בעליה

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 13/11/03 06:25 יח בחשון התשסד

שאלה

בס"ד

שלום רב. רציתי לשאול 2 שאלות.

1) לפני זמן מה נתתי לאשה זקנה בשוק "טרמפ", והיא שכחה ברכבי את הארנק שלה. בארנק אין שום תעודת זהות או דבר דומה, למעט תעודה מקופת חולים בה מצויין שמה ומספר תעודת הזהות שלה. אינני יודע היכן היא גרה. ניסיתי לקבל דרך קופ"ח את מספר הטלפון שלה - אך הם מסרבים למסור אותו משום סודיות החולים, אך היו מוכנים למסור לה את פרטיי. עד היום היא לא חזרה אלי. שאלתי היא מה לעשות, עד מתי לחכות, ומה לעשות עם האבדה (בארנק לא היה סכום כסף גדול, משהו כמו 20 ש"ח, אם זה משנה משהו...)

2) אני מדריך במעין מכינה חדשה שהוקמה, ורציתי להביא לתלמידים להרצאה את שרון נחשוני (שעבר מוות קליני וכו') ורציתי לדעת אם יש לכם מושג איך ניתן להשיג אותו.

תשובה

שלום רב.
1) במידה שהיא לא פנתה יכול להשתמש בכסף (לאחר שרשם לפניו את הסכום) ובמידה שהיא תפנה ייתן לה את הסכום.
2) אינני מכיר אדם זה.
בברכה,
צבי קוסטינר.