תפילת נשים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 26/01/21 08:10 יג בשבט התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני מאוד נהנת מתפילה בבית הכנסת במניין, זה עושה לי טוב בלב ועוזר לי גם במצבי לחץ.

יש לי אהבה גדולה לבית הכנסת ואני משתדלת להתפלל בבית הכנסת לא רק בשבת (גם בשבת..) אלא גם בימות החול.

האם כאשר אני מתפללת במניין יש לי שכר על כך?

ומדוע "גדול המצווה ועושה משאינו מצווה ועושה"?

תודה מראש((:

תשובה

שלום וברכה

נשים הן הקהילה. לא חלק מהקהילה, אלא הקהילה. כמו גברים.

ציבור הוא ציבור של נשים וגברים.

מניין אמנם מוקם על ידי גברים בלבד, אולם התפילה היא תפילת הציבור. וכל מי שהוא הציבור - מתפלל בתפילת הציבור.

יש מעלה אפוא להתפלל עם הציבור, לנשים ולגברים.

מעבר לכך, הגמרא מלמדת שיש בכלל מעלה להתפלל בבית הכנסת, וזאת ללא קשר לשאלת המניין:

"תניא, אבא בנימין אומר: אין תפלה של אדם נשמעת אלא בבית הכנסת, שנאמר: לשמוע אל הרנה ואל התפלה, במקום רנה שם תהא תפלה" (תלמוד בבלי מסכת ברכות דף ו עמוד א).

ולכן, בהקשר זה, אין מדובר על מי שאינו מצווה ועושה, אלא על מצווה ועושה.

כל טוב ויישר כוח