שניים מקרא ואחד תרגום בלילה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 12/02/20 23:59 יז בשבט התשפ

שאלה

בס"ד

שלום הרב!

תודה רבה על כל התשובות והיחס שאתם נותנים, אתה ושאר הרבנים מאוד עוזרים ואני מאוד מעריך את זה!

רציתי לשאול:

שאלתי אותך פעם שאלה בנוגע למתי עדיף לומר שניים מקרא ואחד תרגום וענית לי שעדיף בכל יום בנחת במקום בשישי במהירות ובכוונה פחותה.

א. האם עדיף לומר ביום או בלילה (ראיתי שיש עניין ללמוד משניות ודברים אחרים בלילה מאשר תנ"ך)?

ב. ואם האפשרות היא רק בלילה, האם עדיף בלילה במהלך השבוע או בשישי?

ג. האם אפשר לפצל את הקריאה ל4 חלקים או מספר אחר במקום לכל יום חלק (חוץ משבת)?

תזכה למצוות הרב ותודה רבה!!!

תשובה

לשואל שלום,

תודה על המילים החמות, תבורך מפי עליון בכל מילי דמיטב.

א. עקרונית לפי המקובלים אין ללמוד מקרא בלילה. לכן לכתחילה אם אין מניעה, ללמוד ביום. אך מי שלומד חומש עם פירוש או תרגום, זה נחשב כתורה שבעל פה, ולכן יכול ללמוד גם בלילה.

ב. אם בשתי האפשרויות אתה מכוון באופן דומה - עדיף ללמוד הכל יחד.

ג. אפשר. העיקר להשלים עד שבת את הקריאה.

בעקבות שאלותיך, ממליץ לך ללמוד את דברי השולחן ערוך והמשנה ברורה בסימן רפ"ה (נמצא בחלק ג), לא ארוך ומאוד מובן.

(מקורות: שולחן ערוך סימן רפה | שער הציון סימן רלח ס"ק א | פסקי תשובות על הסימן | יביע אומר חלק ו סימן ל | בן איש חי פרשת פקודי)

בהצלחה במעשה ידך!