ללא נושא

חדשות כיפה הרב חיים נבון 21/08/07 00:29 ז באלול התשסז

שאלה

בקשר לברכת כהנים,מה אני בתור מתפללת אמורה לעשות? פעם כשהייתי צעירה, והסתכלתי על הכהנים,חברה שלי התקיפה אותי ואמרה שאבור להסתכל,ומאז,אני מפחדת להסתכל... מה תפקידי,האם באמת אסור להסתכל?אשמח אם תסבירו.תודה רבה

תשובה

שלום וטוב.
נוהגים שלא להתבונן בכוהנים בשעת הברכה, והובאו לכך טעמים אחדים: זכר למקדש, שאז השכינה שרתה עליהם בשעת הברכה* ובעיקר - כדי שלא להסיח את הדעת מן הברכה ולהתרכז בה. לכן הדרך הטובה היא להתבונן בסידור ולהתרכז בברכת הכוהנים ובמשמעותה. ודאי שאין להיגרר לפחד מפני הבטה חטופה בכוהנים וכו', כיוון שפחד כזה מוציא מן הריכוז הרצוי.