ללא נושא

חדשות כיפה הרב חיים נבון 11/06/08 21:54 ח בסיון התשסח

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי שאלה...

אני חייל עכשיו בבסיס הצבאי שלי יש שני סוגים של מקלחות במקלחת אחת יש מים שפועלים על דוד חשמלי והדוד תמיד דולק גם בשבת ובמקלחת השנייה יש מערכת של חימום מים במקלחות שעובד על חימום דרך סולר כלומר ברגע שאני פותח מים חמים יש מין בערה שמחממת תמים וכך תמיד יש מים חמים עכשיו שאלתי כזו... האם מותר לי לרחוץ את ידי במים חמים כשהדוד דולק ביום שבת ? ואם אסוק אז האם מותר לי לרחות ידיים במים קרים? והאם מותר לשטוף ידייים במים פושרים כשהדוד החשמלי דולק? כלומר אצלנו הדוד תמיד דולק אז מה עושים???? אם נגיד קר אני לא יכול לרחות את ידי במים קרים

תשובה

שלום וטוב.
ברור שאין להשתמש בשבת במים חמים כאשר ישנו דוד חשמלי פועל, וקל וחומר - כאשר ישנה מערכת סולר פועלת. עליך למצוא פתרון אחר.
בהצלחה.