מאבק הקרקעות בבת עין: על רקע סערה ציבורית וניתוקי חשמל למבנים בלתי חוקיים ביישוב בת עין על ידי חברת חשמל, פרסם ראש מועצת גוש עציון, ירון רוזנטל, הודעת הבהרה לתושבים ובה הסביר את צעדיו. רוזנטל התייחס לתופעה המתרחבת בשנים האחרונות, שבמסגרתה תושבים וגורמים מבחוץ משתלטים על קרקעות ציבוריות בתוך שטח התב"ע המאושר של היישוב, וחשף כי בחלק מהמקרים אותם אנשים אף מעבירים או מוכרים את השטח לאחרים.
"שריפה אחת עלולה להפוך בתוך זמן קצר לאסון כבד"
ראש המועצה הוסיף כי לבנייה עלולות להיות השלכות חמורות במיוחד: הראשונה שבהן היא פגיעה בעתידה של בת עין ובזכותם של בני המקום לבנות בו את ביתם. כמו כן, התופעה עלולה לפגוע בביטחון האישי ובמרקם הקהילתי המיוחד של היישוב. נוסף על כך, קיים חשש לסכנת חיים ממשית, מאחר שהבנייה החדשה לוותה בחיבורי חשמל פיראטיים שבוצעו ללא פיקוח ראוי ועלולים להוביל לדלקות ולסכן את האנשים באזור - "שריפה אחת עלולה להפוך בתוך זמן קצר לאסון כבד", הזהיר.
בהודעתו דחה רוזנטל בתוקף את הטענות כי פעל נגד ההתיישבות. הוא הדגיש כי הוא תומך במאבק ההתיישבותי ואף פועל לשמירה על הקרקעות במקומות שבהם קיים חשש מהשתלטות פלסטינית, אולם הבהיר כי המקרה הנוכחי שונה מהותית, שכן מדובר בקרקעות שכבר נכללות בתחום היישוב ואינן נתונות לאיום זה.
הפרשה מעוררת סערה בבת עין, כאשר רבים מהתושבים תומכים במהלכי המועצה להשלטת סדר ביישוב, ומנגד נשמע זעם על ניתוקי החשמל. ראש המועצה רוזנטל חשף כי בעקבות הצעדים שעליהם הורה הוא סופג איומים ישירים ועקיפים מצד הבונים, אך הבהיר כי לצד זאת הוא זוכה לגיבוי רחב מתושבים הדורשים לשמור על שלטון החוק.