נשיא בית המשפט העליון, יצחק עמית, חשף הבוקר (ג') את הקשר המקצועי עם עורך דין העותרים נגד היועמ"שית בפתח הדיון בעתירות על מינוי ראש השב"כ דוד זיני. "למען הגילוי הנאות, עורך הדין אלחנן מירון היה מתמחה שלי כשהוא היה צעיר בכמה שנים" אמר עמית.

במסגרת הדיון המתנהל היום, בית המשפט דן בשתי עתירות הנוגעות להליך מינוי ראש שב"כ: הראשונה עוסקת בדרישה להתיר לנתניהו לעסוק בנושא, השנייה עוסקת בדרישה להקים ועדת איתור - כלומר, למדר את ראש הממשלה ושריו מהליך בחירת המועמדים הראשוני.

היועמ"שית אסרה על נתניהו לעסוק במינוי ראש שב"כ הבא

כזכור, מספר ימים לאחר החלטת שופטי העליון בעניין פיטוריו של ראש השב"כ לשעבר רונן בר - שקבעה כי נתניהו פעל בניגוד עניינים, היועצת המשפטית לממשלה אסרה על נתניהו לעסוק במינוי ראש השב"כ הבא, לאור ניגוד עניינים הנוגע לחקירת מקורוביו בפרשת בחינת הקשר עם קטאר.

חרף הנחיית היועצת המשפטית, מספר ימים לאחר מכן הכריז נתניהו על בחירתו של האלוף (במיל') דוד זיני לתפקיד. בחירתו של האלוף הסרוג עוררה סערה, ומספר עתירות הוגשו לבית המשפט