השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הביע מספר פעמים את חוסר שביעות רצונו מכך שאינו מצורף למעגל ההחלטות המצומצם של הממשלה. היום (ה'), לאחר יום סוער במיוחד בצפון, בן גביר פנה לראש הממשלה בנימין נתניהו בדרישה דחופה לכנס עוד הערב את הקבינט המדיני-ביטחוני נוכח המצב הביטחוני. זאת לאחר שפורסם הקבינט המצומצם החדש שיכלול את דרמר ודרעי.
בן גביר מאשים: הקבינט המדיני בטחוני רוקן מתוכן
בפתח המכתב כתב השר בן גביר: "מדינת ישראל נמצאת במלחמה קשה מזה למעלה משמונה חודשים. ניהול המלחמה מתבצע עד כה באופן עלום, באמצעות פורומים מצומצמים המשנים את שמם והגדרתם בלוליינות, הכל למען תכלית השליטה הבלעדית בהחלטות והימנעות מדיון בעמדות אחרות שיאתגרו את תפיסת הקונספציה הישנה. עד כה, שימש 'הקבינט הקטן' לתכלית זו. עם פרישת המחנה הממלכתי שונה מסתבר שם הפורום ל'התייעצות ביטחונית', זו כמובן מתכנסת תוך הדרת חברי הממשלה ושרים בכירים ממעגל הדיונים וההחלטות".
השר טען כי "הקבינט הביטחוני מדיני, שהוא הפורום האמור לדון ולקבל החלטות, רוקן מכמעט מכל תוכן אמיתי. גם הדיונים המתקיימים בו עקרים מתוכן אמיתי, ונעשים על מנת לצאת ידי חובה. וכאילו לא די בכך, גם ישיבת הקבינט שהייתה אמורה להתקיים היום נדחתה. זאת על אף המצב הביטחוני החמור בצפון". זאת במקביל לכך שראש הממשלה נתניהו ייפגש הערב עם קבינט המלחמה החדש וידון עימם על המצב הקשה.
צילום: חיים צח /לע"מ
ממשלת ישראל איננה תיאטרון בובות של איש אחד
השר בן גביר הוסיף: "אדוני רה"מ, שרי הקבינט אינם קישוט. שותפיך לממשלה אינם אויר. המצב בצפון הינו בלתי נסבל. והדרת שרי הממשלה והקבינט מכל דיון בנושא, הינה התנהלות בלתי מתקבלת על הדעת". הוא הזכיר את מתווה ההצעה שחשף ביידן ואמר: "העובדה ששרי קבינט מתעדכנים באמצעות התקשורת על טיוטות ההצעה ששיגרת לחמאס בשם ממשלת ישראל, הצעות שהכחשת בקולך, היא עדות לניהול הקלוקל".
"אינני מוכן עוד לקבל התנהלות זו. אני דורש שותפות בקבינט המצומצם, או לחלופין את פירוקו הרשמי. אני דורש קיום ישיבות קבינט סדירות, ושיתוף אמיתי של חברי הקבינט בהכרעות. ממשלת ישראל איננה תיאטרון בובות של איש אחד המחליט לבדו. לא באנו לשמש כניצבים חסרי קול". השר בן גביר חתם את מכתבו: "נוכח המציאות הבלתי נסבלת בצפון, מציאות של מידתיות הכלה וריסון הנמשכת כבר רב. בפרט לאור אירועי היום כאשר הצפון עולה באש, ולמרות שלא נעלם מעיני המועד שנקבע בשבוע הבא לכינוס הקבינט, אני דורש כינוס דחוף של הקבינט עוד הערב".