מדי שנה, בחגי תשרי, דוחה רשות המסים במספר ימים את מועד הדיווח לציבור המחויב בכך. השנה, כך התריע ח"כ בצלאל סמוטריץ', הדחייה הרגילה עלולה שלא להספיק.
הדיווחים החודשיים לרשויות המס השונות, לרבות מס הכנסה, מע"מ וביטוח לאומי מוגשים עד לתאריך ה- 15 בכל חודש. במכתב ששיגר אתמול (שלישי) חבר הבית היהודי למנהל רשות המסים הוא ניסה להסביר את הבעיה הייחודית לשנה זו.
"החפיפה בין חודש תשרי לחודש ספטמבר", הוא כתב לערן יעקב, "גורמת במישרין להיעדר ימי עבודה בחודש ספטמבר. גם אם יוחלט לדחות את תאריך הגשת הדיווחים בחמישה ימים ל-20 לחודש, נראה שאין בכך פתרון של ממש כיוון שהתאריכים 19-18 לחודש אינם ימי עבודה".
לדבריו, "נראה כי אף אם ידחה מועד הדיווחים לסוף החודש יהפכו ימי חול המועד לימי עבודה דבר אשר עלול לפגוע בקדושת ושמחת החג. נראה כי הפתרון לעניין זה יהיה נעוץ בפתיחות מחשבתית וברצון טוב".
סמוטריץ' הציע כי במקום לדחות במספר ימים את מועד הדיווח, יפעלו ברשות המסים על פי 2 חלופות, "דחיית הדיווחים עד לתאריך 5.10.2018" או "מתן אפשרות להגשת דו"ח תלת חודשי לחודשים יולי, אוגוסט, ספטמבר במקום דו"ח דו חודשי".
לסיום ציין כי "אין ספק שמתן פתרון בסוגיה זו ייתן מענה לאוכלוסייה דתית ומסורתית רחבה אשר מעוניינת לשמור את מועדי ישראל כהלכתם מבלי לפגוע במילוי חובתם האזרחית והחוקית".