מתכון לקראת תשעת הימים: רוטב עגבניות צלויות לפסטה

חדשות כיפה תמר יהודאי 27/07/22 17:43 כח בתמוז התשפב

לקראת תשעת הימים: רוטב עגבניות צלויות לפסטה
צילום: תמר יהודאי

מצרכים לרוטב עגבניות לפסטה: 

6-7 עגבניות בשלות חתוכות לפלחים גדולים
ראש שום
50 גרם חמאה
שמן זית מלח גס ופלפל שחור גרוס
כמה עלי אורגנו/בזיליקום טריים (אפשר כף תבלין יבש)
חבילת פסטה 500 גרם (איזה שרוצים)

אופן הכנה של רוטב עגבניות לפסטה: 

מפעלים תנור על 230 מעלות.
בתבנית עם נייר אפייה מניחים את העגבניות החתוכות, מזלפים מעט שמן זית ומטבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס. את ראש השום עם הקליפה שמים בתוך נייר כסף, מזלפים מעט שמן זית וסוגרים את הנייר היטב ומניחים בתבנית. מכניסים לתנור וצולים עד מצב צריבה יפה (משתנה לפי תנור, אצלי היה סביב 35 דקות).

צילום: תמר יהודאי

צילום: תמר יהודאי

בסיר מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן עם מעט מלח, מסננים ושומרים 1/3 כוס מהמים בהם בושלה הפסטה. מוציאים מהתנור את התבנית עם העגבניות הצלויות, מעבירים למיקסר, סוחטים את השום מתוך הקליפה לקערת המיקסר, שמים חמאה, עלי תבלין ומעט שמן זית וטוחנים לקרם טעים טעים. שופכים את הרוטב למחבת רחבה, מוסיפים את הפסטה המסוננת ומי הפסטה, מערבבים ומבשלים דקה עד שזה מוכן. בהגשה אפשר לגרד מעט פרמזן. 

פסטה טעימה

פסטה טעימה צילום: תמר יהודאי

הכותבת היא בעלת תואר ראשון באומנות ותואר בלימודי אחיות, משמשת כאחות בקהילה ואוהבת ליצור בבישול ואפייה.