2 שאלות

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 10/11/08 22:57 יב בחשון התשסט

שאלה

שלום וברכה!

2 שאלות:

1. האם מותר להגיד את ברכת אשר יצר (שאחרי השירותים) תוך כדי הליכה לחדר/מקום אחר??

2. שמעתי שאסור להגיד קריאת שמע בשכיבה, האם זה נכון?? בסידור כתוב בקריאת שמע את ברכת המפיל ואח"כ קריאת שמע, האם זהו הסדר?

תודה רבה!!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום
1- את הברכה מכובד יותר לאומרו בעמידה מאשר בהליכה.
2-קריאת שמע שעל המיטה מותר לאומרו בשכיבה, האיסור הוא על קריאת שמע של התפילה.
הסדר שהזכרת, נכון הוא.
ברכה והצלחה
איתן זן בר גרעין קול התור כפר הרואה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן