2 שאלות

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 19/02/07 20:32 א באדר התשסז

שאלה

שלום הרב!

יש לי שתי שאלות:

1. בשבת, אם אוטו עוצר ושואל אותי איפה נמצא רחוב מוסים מה לענות (אני עניתי לאוטו אחד שעצר ושאל, "מצטער אבל עכשיו שבת" והוא מאוד כעס, מה אני יכול בדיוק להגיד כדי שמי ששואל אותי יבין בלא כעס?

2. בישיבה שלי בירושלים, כל הפסקה צוהרים לומדים הדף היומי, ב"ה התחלתי ללכת לדף היומי כל יום.

אבל אני מרגיש שאני לא בא ממש למוד לשמה(אני מאוד משתדל ולפעמים מצליח, אבל רוב הזמן לא), אלא רק בשביל להראות שאני לומד (לעשות רושם על ראש הישיבה)אבל אני באמת משתדל ללמוד לשמה!

לא נראה לי שאני ימשיך אחרי סיום המסכת (כי אין לי זמן להפסקה וזה מאוד מקשה עלי)

הם זה נחשב שכר בשמים? ללימוד לשמה??

האם להפסיק ללמוד??

בתודה,

תשובה

לשואל שלום רב.
1. זו אכן בעיה כיון שלכאורה אתה מסייע לו. ולכן עדיף להתחמק, "לא לשמוע" כשקוראים לך, או לענות שאינך יודע בדיוק. אם אי אפשר להתחמק, יש מקלים לענות, כיון שממילא הוא נוסע וכדי למנוע שנאה.
2. העלית 2 שאלות. מצד שלא לשמה, הרי כבר לימדונו חז"ל שטוב ללמוד אפילו שלא לשמה, שמתוך שלומד כעת שלא לשמה, יבוא ללמוד לשמה. בעיה שניה היא דבריך שאין לך הפסקה. ההפסקה נועדה לאפשר לך לנוח בין שיעור לשיעור. ולכן אתה צריך לשקול בינך לבין עצמך איך לתכנן את הזמן כך שתוכל ללמוד כמה שיותר.
בברכה
אפי קיציס