שמן זית על השיער בשבת

חדשות כיפה חברים מקשיבים 12/02/09 22:08 יח בשבט התשסט

שאלה

שלום!!

אני רגילה לשים כל בוקר שמן זית על השיער שיראה יותר בריא.מותר להשים בבוקר של שבת שמן זית???

תודה רבה!!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שואלת יקרה שלום רב, יישר כח שהשבת חשובה ויקרה לך כך שאת מבררת לפני שאת חושבת על נוחיותך.

חיפשתי והתייעצתי ולכן רק עכשיו אני עונה לך,

נראה אין איסור בדבר.

יש לשים מעט (בכמות שלא תגיעי לבעיה של סחיטה ) . כמו כן לא להתיר קשרים תוך כדי השימה. לא לנגב בחוזקה - את הדינים הללו תוכלי למצוא בנושע רחצה וניגוב בשבת (לדוג' בספר שמירת שבת כהלכתה).

שבת שלום,
שלמה,
shlomo@makshivim.org.il

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן