נרות חנוכה

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 16/12/08 18:57 יט בכסלו התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב...אני בת 17, נמצאת כבר כשנה וחצי בתהליך של חזרה בתשובה.. (בין היתר אני שומרת שבת כשרות וכ'ו). משפחתי חילונית לחלוטין , אך בדכ מדליקה נרות בחנוכה (אבל לא על פי ההלכה-אין הקפדה על שעות , מי מדליק , איפה וכ'ו).

רציתי לשאול קודם כל היכן עלי להדליק? אני גרה בבנין רב קומות בקומה 14 , כך שלא ניתן לראות מרשות הרבים דרך החלון , ופתח הבית פונה לחדר המדרגות, שבקושי עוברים בו , וגם אין כל כך איפה להניח בדיוק מול פתח הבית.. יש יותר בצד שמאל של פתח הבית..ויש אפשרות להדליק במטבח , המחובר לסלון עם חלון גדול הפונה החוצה.

השאלה היא היכן יש להדליק? האם אני מחויבת בהדלקת חנוכיה משל עצמי.?האם עלי להדליק משקיעה או מצאת הכוכבים כל יום?

סליחה על האריכות וותודה רבה!

תשובה

שלום
צריך להדליק בפתח החצר של הבניין ומספיק אפילו נר אחד, אם אסור להדליק שם, ניתן להדליק בפתח הבית , ובדיעבד גם בבית פנימה.
את ניפטרת בהדלקת אביך, אך אם הוא לא מדליק באופן ראוי , את צריכה להדליק ולברך.
הדלקת נרות חנוכה יש להדליק משקיעת החמה וכלשון הגמרא משתשקע החמה .
ברכה והצלחה