מקלחת בשבת

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 15/07/07 00:58 כט בתמוז התשסז

שאלה

בס"ד

שבוע טוב. יש לנו רפת משפחתית ובשבת הקרובה (פרשת דברים) אני יצטרך לחלוב בשבת בבוקר. מה עלי לעשות לגבי המקלחת שבדרך כלל אחרי חליבה מקלחת זה דבר בסיסי.

אני ישמח לקבל תשובה לפני שבת.

תודה רבה.

תשובה

אין ספק שאחרי חליבה צריך להתקלח, ועל טעם וריח אין להתווכח. מבחינת דיני תשעת הימים מותר להתקלח להסיר הלכלוך והריח מידי יום, רק לא לשם תענוג (בזריזות ובמים פושרים).
דיני שבת הם חמורים יותר, ולכן שאלתך נוגעת לכל שבת בשנה. מבחינת דיני שבת ניתן להתקלח בשבת במקרים של צורך גדול, כגון אחרי חליבה, במים קרים, או במים חמים הבאים מדוד שמש, או במים הבאים מבוילר אשר חום מימיו פחות מיד סולדת (כ-43 מעלות). כך למשל אם הבוילר הפסיק לעבוד לפני שבת – תוכל להתקלח בצהרי שבת, שכן עד אז מימיו לא יהיו חמים ממש.

כל טוב,
רונן לוביץ