מקווה

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 05/08/08 23:24 ד באב התשסח

שאלה

שלום

אני יודעת שצריך לספור לפחות 5 ימים לפני שמתחילים לספור את ה-7 ימים נקיי'ם

אצלי באופן קבוע נגמר הדימום מקסימום לאחר 3 ימים ולפעמים יומיים, האם אני חייבת לחכות קודם שיעברו 5 ימים ואז להתחיל לספור 7 או שאני יכולה להתחיל לספור 7 ימים מהיום שאני נקיה.

תודה רבה.

תשובה

שלום
הדבר תלוי בפוסק שאת מסתמכת עליו.
כעיקרון לדעת הרמ"א צריכים להקפיד על חמישה ימים מלבד שהיה מדובר בכתם ובעלה לא היה בעיר בימים שקדמו לראיית הכתם.
לעומת זאת לפוסקים כשלחן ערוך מקפידים על ארבע ימים ואם לא שימשה עם בעלה אפשר מייד כשפוסקת מלראות דם ויש פיתרונות נוספים שאיני חפץ לפרסם אותם ברבים.
ברכה והצלחה